Explozie într-un supermarket din Sankt Petersburg, provocată de o bombă artizanală// VIDEO

Cel puțin zece persoane au fost rănite într-o explozie care a avut loc într-un supermarket din Sankt Petersburg. Autoritățile ruse au anunțat că deflagrația a fost provocată de o bombă artizanală, care a fost echivalentă cu puterea a 200 de grame de TNT.

Din primele informații, bomba a fost plasată într-un dulap în care își lasă cumpărătorii bunurile. Explozia a avut loc într-un spaţiu pentru depozitare din Supermarketul Perekrestok, situat în nord-estul oraşului Sankt-Petersburg.

Svetlana Petrenko, purtătoare de cuvânt a Comisiei de Investigaţii din Rusia,a declarat că explozia a fost cauzată de un “dispozitiv exploziv improvizat cu o forţă echivalentă cu cea generată de 200 de grame de TNT cu fragmente letale”.

Cel puţin zece persoane au fost rănite în explozie, iar patru au fost transportate la spital. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din clădire, informează postul Russia Today.

Comisia de investigaţii a refuzat, deocamdată, să catalogheze incidentul ca fiind unul de tip terorist.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chișinău s-a autosesizat privind explozia din supermarket, anunțând că printre victimele exploziei nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova.