La începutul şedinţei, avocatul pârâtului a solicitat să fie anexat la dosar un disc pe care, potrivit lui, ar fi înregistrată integral o ediţie a emisiunii „Ora de Ras”.

De cealaltă parte, avocatul Jurnal TV susţine că acest material nu are relevanţă în dosar, întrucât în proces se examinează doar executarea dezminţirii, nu şi celelalte aspecte ale emisiunii.

Deşi într-un final materialul a fost anexat la dosar, totuşi înregistrarea nu a putut fi examinată, întrucât discul prezentat de avocatul lui Candu era gol.

Într-un final, proba a fost vizualizată pe pagina online a postului nostru, iar ulterior înregistrată pe disc de către avocatul Jurnal TV. Următoarea şedinţă va avea loc pe 19 ianuarie 2018. Între timp, Jurnal TV a atacat la CEDO hotărârile judecătoreşti care au obligat postul să publice dezminţiri şi scuze cu privire la difuzarea mai multor informaţii despre preşedintele Parlamentului, la solicitarea acestuia. Este vorba despre o serie de tranzacţii dubioase la care Candu a participat împreună cu naşul său de cununie, şeful PD, Vladimir Plahotniuc. Asta în pofida multiplelor abateri semnalate de către avocatul Dumitru Pavel, care spune că o asemenea decizie nu reprezintă nimic altceva decât un atac asupra libertăţii de exprimare.

Amintim că Andrian Candu a acţionat în judecată Jurnal TV după ce în cadrul unei emisiuni liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că în Olanda a fost intentat un proces, iar magistraţii de acolo au aplicat sechestre pe mai multe mijloace financiare care aparţineau companiei „OTIV-Prime Holding”, controlată de Plahotniuc. În dosar figurează şi Candu ca pârât. În baza acestor declaraţii, postul nostru de televiziune a realizat mai multe ştiri. Şeful legislativului pretinde că nu a participat la nicio tranzacţie, iar numele lui nu trebuia să apară la Jurnal TV.