Au fost alocate suplimentar 30 de milioane de lei pentru alimentația copiilor din instituțiile preșcolare

livrare-mancare-gradinita
Foto: Catering Bucuresti-Meniuri angajati

Pentru anul 2018 din bugetul municipal au fost alocate suplimentar peste 30 de milioane de lei pentru alimentația copiilor din grădinițe. Conform viceprimarului Ruslan Codreanu, acești bani au fost prevăzuți pentru a asigura o alimentație sănătoasă în instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău.

Totodată, viceprimarul a declarat că pe lângă suportul financiar suplimentar trebuie de reformat întreg sistemul municipal de educație și de pus capăt licitațiilor netransparente care sunt desfășurate de Direcțiile Educație Tineret și Sport de sector.

Astăzi, în vederea ameliorării situației la capitolul alimentarea în instituțiile preșcolare din Capitală, Primăria, în colaborare cu Consiliul Municipal, depune eforturi conjugate. Astfel, pe lângă majorarea bugetului, la propunerea viceprimarului Ruslan Codreanu, Direcțiile de sector vor fi obligate să facă publice cheltuielile grădinițelor.

Publicarea bugetului alocat fiecărei grădinițe pentru anul 2018 va responsabiliza atât DETS de sector, cât și conducerea grădinițelor. Totodată, părinții vor fi informați despre cheltuielile bine argumentate și transparente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente