O masivă furtună de zăpadă a afectat nordul și centrul Japoniei. Mai multe persoane rănite

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe persoane au fost rănite în urma viscolului şi a rafalelor puternice de vânt care au perturbat traficul în nordul şi centrul Japoniei, conform media locale citate miercuri de DPA.

Un sistem de joasă presiune a condus, marţi, la depunerea unui strat de zăpadă de 50-70 de centimetri în zonele de pe coasta Mării Japoniei şi în prefectura Nagano şi de peste 30 de centimetri în aşezarea Otoineppu de pe insula Hokkaido, au informat serviciul public de radio şi televiziune din Japonia NHK şi cotidianul Hokkaido Shimbun, citate de Agerpres.

Peste zece persoane au fost rănite în Hokkaido în urma unor accidente produse în trafic din cauza viscolului şi a gheţii de pe carosabil, potrivit publicaţiei amintite.

Valurile înalte şi rafalele puternice de vânt au doborât un far de 16 metri înălţime din portul Rumoi de pe insulă, iar circa o sută de vehicule au rămas blocate în oraşul Nayoro.

Zeci de zboruri şi circa 400 de curse feroviare au fost anulate marţi în Hokkaido şi în zonele de pe coasta Mării Japoniei, au anunţat operatorii de transport.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o avertizare de viscol, risc crescut de producere a unor avalanşe şi de valuri înalte, valabilă până joi.

Ninsori de până la 80 de centimetri sunt prognozate în prefectura Niigata, de până la 70 de centimetri în prefectura Nagano şi Gunma şi nord-estul Japoniei şi de până la 40 de centimetri în Hokkaido, conform agenţiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...