O femeie și fetița acesteia au decedat pe carosabil, după ce au fost tamponate de o mașină; Șoferul va sta cinci ani după gratii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la cinci ani privațiune de libertate după ce în vara anului trecut, a accidentat mortal, pe o trecere de pietoni, o femeie în vârstă de 29 de ani și fiica acesteia de șapte ani.

Procurorii au demonstrat că, în august 2016, deplasându-se la volanul unui Mercedes cu o viteză excesivă, în apropiere de satul Codru Nou, raionul Teleneşti, inculpatul a tamponat o femeie, care traversa împreună cu fiica sa minoră, strada pe o zebră.

În luna iunie curent, instanța de fond i-a aplicat inculpatului o pedeapsă non privativă de libertate, cu încasarea de la acesta, în beneficiul succesorului părții vătămate, a sumei de 642 mii lei cu titlu de prejudiciu moral și material.

Procurorii au contestat sentința pe motivul blândeții pedepsei. Astfel, prin decizia Curții de Apel Chișinău, inculpatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, și cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de cinci ani.

Decizia este cu drept de atac.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...