300 de cravate au fost agățate pe gardul guvernului din Kosovo. Iată motivul

Militanţi ai societăţii civile din Kosovo au agăţat marţi 300 de cravate de grilajul din faţa clădirii guvernului, pentru a protesta împotriva recentei decizii a premierului kosovar Ramush Haradinaj de a-şi dubla salariul.

„Trebuie să fiu la nivelul responsabilităţilor mele. Sunt obligat să port cravată, nu pot să ies oricum, trebuie să am o cămaşă”, a declarat săptămâna trecută Ramush Haradinaj într-un interviu, justificând majorarea salariului său, informează AFP, preluat de Agerpres.

Haradinaj, care a prezentat recent în faţa parlamentului raportul pentru primele 100 de zile ale mandatului său în fruntea guvernului, a făcut ca printre primele decizii votate să fie şi cea privind majorarea salariului său de la 1.500 la 3.000 de euro pe lună.

„Ramush Haradinaj este premierul oamenilor săraci care câştigă 200 de euro pe lună”, a declarat Kushtrim Mehmeti, un responsabil al ONG-ului. „El nu trebuie să uite că reprezintă oameni a căror problemă nu este cravata, ci sărăcia”, a subliniat acesta.

Iniţiativa, al cărei scop este de a ironiza „nevoia lui Haradinaj de a arăta bine”, a fost susţinută de numeroşi oameni, care au donat cravate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.