/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Recomandări ANSA pentru consumatori în ajunul Revelionului

missing
27 decembrie 2017, ora 11:44

Astfel, ANSA recomandă să ținem cont de sfaturile de mai jos la cumpărarea produselor alimentare din magazine:

– verificaţi data fabricării şi termenii de valabilitate a produsului şi aspectul produsului;
– verificaţi lista ingredientelor;
– verificaţi dacă este respectată temperatura la care trebuie depozitat produsul alimentar în magazin, respectând şi dumneavoastră această temperatură acasă;
– nu decongelaţi şi recongelaţi un produs alimentar dacă producătorul interzice această acţiune;
– nu cumpăraţi alimente din locuri neautorizate.
– produsele culinare gata pentru consum, al cărui termenul de valabilitate este limitat (salate, pârjoale, prăjituri, etc.) trebuie să fie însoţite cu informaţie suplimentară (ora finisării procesului tehnologic)

Unităţile de alimentaţie publică sînt obligate, la solicitarea consumatorilor, se ofere posibilitate acestora de a verifica cantitatea şi greutatea preparatelor culinare şi a mărfurilor procurate de ei, precum şi conformitatea produsului vîndut (seviciului prestat) cu cerinţele documentaţiei normative.

Păstrarea produselor în condiţii casnice:

– Păstraţi produsele alimentare la temperaturi indicate de către producător. Orice creştere de temperatură provoacă creşterea microbiană şi reduce durata de viaţă a unui produs: un produs bun şi sănătos poate să devină un produs riscant.
– Într-un frigider temperatura este rar uniformă. De asemenea, atunci când puneți mâncarea în frigider sau congelator nu înghesuiți atât de strâns pungile (recipientele) încât aerul să nu poate circula.
– Mențineți aparatele dvs. la temperaturile corespunzătoare. Mențineți temperatura frigiderului la sau sub 4°C. –
– Temperatura de congelare trebuie să fie minus 18° C.
– Verificați temperatura periodic cu ajutorul termometrului.
– Verificați modul de stocare a alimentelor și condițiile de depozitare pe etichete.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram