Actualitate

Nokta prezintă „Dosarul deputatului” Adunării Populare a Găgăuziei

Coordonatorul proiectului Nokta, Mihail Sirkeli, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la IPN, că proiectul este bazat pe jurnalismul de date și vine să asigure transparența activității organelor de conducere din Găgăuzia. În „Dosarul deputatului” va fi adunată toată informația despre deputații Adunării Populare din Găgăuzia. Chiar dacă sunt persoane influente în regiune, informații despre deputații AP nu se găsesc în nicio bază de date, menționează Mihail Sirkeli. Odată cu lansarea www.nokta.md, aceste date vor fi disponibile într-o singură sursă.

Din primăvară, pe site-ul nokta.md va fi lansată o nouă rubrică, în care va fi prezentată starea de lucruri din educație. Iar până în luna iulie, va fi lansată o rubrică axată pe economie.

„Noi vom oferi expertize la anumite procese. Specificul jurnalismului de date este lucrul cu statistica, analiza minuțioasă și descoperirea anumitor tendințe, care nu sunt prezentate la televizor. Lucrul nostru este să scoatem în față aceste procese și tendințe, să le expunem într-o variantă accesibilă publicului, de exemplu prin infografice etc.”, a remarcat jurnalistul Veaceslav Craciun.

Pe site-ul www.nokta.md vor fi prezentate și articolele de analiză, reportaje și știri. „Ne orientăm către jurnalismul de date cu scopul de a asigura transparenta activității organelor de conducere, analiza evenimentelor politice, sociale, economice care au loc în Găgăuzia și reportaje video care vor reflecta diferite subiecte”, a mai spus Mihail Sirkeli.

Proiectul Nokta a fost inițiat de Asociația Obștească Piligrim-Demo cu susținerea Fondului Național pentru Democrație. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *