Poliția de Frontieră: Cetățenii români sunt cei care au primit cel mai des refuz de a intra în Republica Moldova

Cetățenii români sunt cei care au primit cel mai des refuz de a intra în țară din partea autorităților moldovenești, în 2017. Aceștia sunt urmați de către ucraineni și cetățeni ai  Tadjikistanului. Aceasta arată un raport al Poliției de Frontieră pentru ultimii doi ani. Cetățenii ruși se află pe locul șase, aceasta în pofida faptului că instituțiile media de la Moscova spun că anume ei sunt cei mai indezirabili la Chișinău.

 Astfel, potrivit raportului citat de deschide.md, 358 de cetățeni ai României au primit refuz de a intra în Moldova pe parcursul anului 2016 și alte 815 persoane – în 11 luni ale anului curent.

Ucraina este pe locul 2 cu 288 de cetățeni respinși de Poliția de Frontieră în anul precedent, iar 479  în anul curent. Ucrainenii sunt urmați de cetățenii Tadjikistanului – 77 nu au primit acceptul de a intra în Moldova în 2016m iar alte 80 – în perioada ianuarie – decembrie 2017.

Cetățenii Rusiei s-au clasat abia pe locul șase, cu 68 de persoane cărora li s-a refuz accesul în Moldova anul trecut și 71 – în acest an. Este de menționat că restricționarea accesului cetățenilor ruși în Moldova sunt foarte activ mediatizate de presa de la Moscova, unele instituții insinuând că anume cetățenii ruși sunt cei mai „indezirabili” în Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.