/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO. VIDEO/ Un student a fost găsit strangulat în camera sa de cămin. Prieten: „Îi plăcea viața. Era mereu vesel”

missing
26 decembrie 2017, ora 19:10

Femeia care face de gardă la cămin, spune ca a fost anunțată despre tragedie dimineață de către un tânăr care a zărit cadavrul în timp ce urca în mașină. Femeia spune că a discutat cu prietena tânărului care i-ar fi comunicat că nu s-au certat și că se înțelegeau bine. Au adormit împreună, iar tânăra i-a spus că nu a auzit noaptea nici nimic suspect.

„La ora 8 mi s-a spus că la etajul 5 e spânzurat un băiat. Eu m-am ridicat sus. Am trecut pe la intendentă pentru că am crezut că îl putem salva, dar el era deja mort. Studenții au plecat toți acasă, iar ei noaptea asta au fost împreună. Noi am trezit-o. Ea nici nu a văzut că el era spânzurat”.

Unul dintre amicii băiatului susține că acesta era vesel și nu i s-a plâns că ar avea probleme în ultima vreme.

„Idee nu am. Nici nu m-am gândit niciodată la el că poate să se întâmple așa ceva. Îi plăcea viața. Era mereu vesel, nu avea niciodată probleme, nu am observat să aibă”.

Procurorul de caz, Corneliu Bratunov, a declarat pentru tv8 că tânărul ar fi avut o datorie. Din acest motiv, pe acest caz a fost intentată o cauză penală pentru determinare la suicid.

Medicul legist, prezent la fața locului, a spus că urme de moarte violentă nu au fost depistate. În legătură cu acest caz a fost inițiat un proces penal pentru a fi stabilite toate circumstanțele producerii tragediei.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că tânărul în vârstă de 21 de ani, s-a strangulat la balconul odăii în care locuia. Urmează să discutăm cu prietenii, cu colegii de facultate unde își făcea studiile tânărul și poate ne vor spune din ce cauză tânărul a recurs la acest gest”, spune Natalia Stati, ofițer de presă DP.

Potrivit psihologilor, în perioada sărbătorilor numărul cazurilor de suicid crește. Motivele, spun ei, ar putea fi singurătatea și depresia.

„Da, trebuie să fim atenți la ei pentru că pentru ei perioada e foarte încărcată, și dorința de a bucura părinții este foarte mare. Dar dacă nu ne referim la studenți, atunci trebuie să luăm în calcul persoanele singure, persoanele care nu sunt într-o relație, persoanele care nu au o ocupație. În sărbători oamenii au timp să se gândească cât de grav este totul și, da, trebuie să fim atenți la ei”, susține Irina Novac, psiholog.

Potrivit Centrului de resurse pentru prevenirea suicidului, anual, în Moldova, aproximativ 600 de persoane își pun capăt zilelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram