Replica lui Iurie Leancă la declarațiile conducerii Platformei DA cu privire la sinteza raportului Kroll II

IL-01PPEM

Președintele PPEM, Iurie Leancă, răspunde liderilor Platformei DA, care au cerut tragerea la răspundere a membrilor Cabinetului de miniștri, care au votat acordarea garanțiilor de stat pentru acoperirea fraudelor bancare.

„Afirmațiile liderilor Platformei DA sunt atât de primitive, încât fac și demersuri selective. Dacă tot spun că acordarea garanțiilor bancare este o faptă criminală, de ce nu cer tragerea la răspundere penală a colegilor lor de alianță, Maia Sandu și Viorel Cibotaru, care au votat pentru garanțiile emise de Guvern?

Dacă au o înțelegere atât de îngustă a unor procese, cum își mai propun să guverneze această țară? Ei, probabil, ar fi lăsat să se prăbușească întreaga economie a țării, 500.000 de cetățeni să-și piardă depunerile, ca mai apoi, așa cum le stă în fire, să dea vina pe alții pentru inacțiunile lor”, se arată în declarațiile liderului PPEM.

„Altfel, le urez drum bun spre curțile de justiție europene să ceară tragerea la răspundere a celorlalte guverne din Italia, Spania, Marea Britanie, care, de asemenea, au intervenit după același principiu”, a declarat Iurie Leancă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente