(statistică) În care perioadă a anului aveți cele mai mari șanse să obțineți un job bine plătit

DSC_5840-1140×757

Nu este vorba despre vreun horoscop sau vreo prezicere a unui clarvăzător. E mult mai simplu. Jurnaliştii BBC s-au uitat la date statistice ale unui site specializat, apoi au vorbit cu specialiştii în resurse umane şi au conchis că, dacă vrei să-ţi schimbi jobul, cele mai mari şanse pentru reuşită sunt în zilele de marţi în luna decembrie.

Cele mai multe căutări de joburi au loc în luna ianuarie, potrivit site-ului de anunţuri de joburi monster.com, iar asta se dovedeşte a fi valabil şi în alte ţări precum Germania, Franţa sau Canada. Asta înseamnă competiţie mare pe un număr limitat de locuri.

# Totuşi perioada cea mai bună ar fi la mijlocul lunii decembrie. Atunci mai multe companii oferă bonusuri de sfârşit de an, iar unii angajaţi îşi dau demisia şi astfel rămân locuri vacante, spune Paul McDonald, director executiv la firma de recrutare Robert Half.

Pentru foarte multe companii, luna decembrie este finalul trimestrului și dacă nu consumă tot bugetul în acel an, atunci banii se pierd. Aşadar, dacă există un job vacant, reprezentanţii companiei vor să găsească oameni cât mai repede pentru a nu pierde locul în următorul an, spune McDonald.

# În timpul verii, iulie-august, nu este o perioadă foarte bună pentru a te angaja deoarece foarte mulţi oameni sunt în vacanţe şi de aceea multe angajări se fac fie în primăvară, fie la începutul toamnei.

# În ceea ce priveşte ziua, se pare că dacă optezi pentru luni sau marţi ai cele mai mari şanse ca cineva să-ţi răspundă. Totuşi, nu este bine să depui CV-ul imediat ce jobul a fost publicat, dar nici prea târziu.

Dacă ești printre primii, atunci o să fii evaluat în funcţie de cei care aplică după tine. „Cel mai bine este să aplici după 12-24 de ore după ce anunţul a fost publicat”, zice Jodi Chavez, expert în resurse umane.

Azi e marți și aveți șanse sporite să vă găsiți un loc de muncă bine plătit. De aceea, iată câteva posturi vacante recent apărute pe jobs.diez.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente