/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ce face acum tânăra pe care tigrul de la Grădina Zoologică din Chișinău a lăsat-o fără o mână în 2003

missing
26 decembrie 2017, ora 15:03

Liliana lucrează într-o companie de traduceri graţie limbilor pe care le vorbeşte, italiana şi engleza. Nu planifică să plece peste hotare, considerând că în R. Moldova sunt destule oferte de lucru, doar trebuie să-ţi doreşti să cauţi şi să creşti în carieră.

Se bucură de viață și încearcă să o trăiască din plin, astfel în studenție a făcut voluntariat și a mers în SUA la muncă în perioada de vară. Iar de vreo patru ani îşi petrece duminicile la Centrul pentru copii şi tineri cu dizabilităţi „Nicuşor” din Grătieşti, unde confecţionează diferite obiecte hand-made, care sunt vândute pentru a acoperi unele cheltuieli pentru aceşti copii.

Intenţia de a face acest voluntariat a venit din suflet, pentru că şi eu la rândul meu am fost ajutată de mulţi oameni, astfel am ajuns unde sunt”, explică Liliana de ce a ales să-şi dedice timpul ajutând oameni aflaţi în dificultate.

Tânăra spune că orice experienţă o ajută să-şi dezvolte personalitatea. Strategia ei este să se afle mereu printre oameni, să nu rămână închisă în casă, fiindcă îmi spune că schimbările se întâmplă doar socializând.

Actualmente, Liliana, care a învățat să facă toate cele gospodărești cu o singură mână, să facă mâncare, să înoate, să scrie cu mâna stângă, să urce în copaci, să facă origami şi multe altele, speră că părinţii copiilor care frecventează centrul NICUŞOR din Grătieşti, acolo unde este voluntară, vor căpăta încredere, după exemplul ei, că un copil cu dizabilitate are şanse şi dreptul să trăiască altfel, că copiii lor vor putea să ajungă undeva, aşa cum a reuşit şi ea, bineînţeles cu suportul apropiaţilor şi al oamenilor buni la suflet din jurul lor.

Citiți continuarea pe Jurnal de Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram