/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

UE are un „dubiu serios” asupra pluralismului alegerilor prezidențiale din Rusia

missing
26 decembrie 2017, ora 14:06

Maja Kocijancic, purtătoare de cuvânt pentru acțiunea externă a UE a reamintit că o decizie a CEDO a stabilit că lui Navalnîi i-a fost refuzat dreptul la un proces echitabil în 2013, fiind în cele din urmă condamnat în februarie.

„Aşteptăm din partea autorităţilor ruse să asigure existenţa unor oportunităţi echitabile, inclusiv la alegerile prezidenţiale care vor avea loc pe 18 martie”, a declarat purtătoarea de cuvânt, care a chemat Rusia să invite observatori OSCE la scrutin.

„Uniunea Europeană îşi va baza evaluarea procesului electoral pe rezultatele acestuia, aşa cum am făcut-o în trecut”, a mai declarat Maja Kocijancic.

Comisia a avertizat de mai multe ori că opozantul nu va putea candida în 2018 din cauza unei condamnări suferite în februarie, când a primit 5 ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri. Navalnîi, un jurist aflat la originea unor anchete privind corupţia în rândul elitelor Rusiei, dispune de o bază fidelă de susţinători şi a organizat două manifestaţii de amploare în acest an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram