Farit Muhametșin își încheie mandatul în țara noastră. Cine îi va lua locul ambasadorului rus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Actualul ambasador al Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, își încheie mandatul la începutul anului 2018, iar presa rusă scrie că diplomația de la Moscova a decis deja cine îl va înlocui pe acesta pe fundalul tensionării relațiilor moldo-ruse.

Potrivit publicației ruse „Kommersant”, Farit Muhametşin va fi înlocuit de către un alt diplomat rus cu mare experiență, fiind vorba de Oleg Vasneţov, cel care în ultimii opt ani a activat în Aparatul Central al Ministerului de Externe al Rusiei și care are peste 40 de ani lucrați în MAE.

Oleg Vasneţov ar urma să preia mandatul de ambasador al Rusiei la Chișinău în luna martie 2018. Actualmente, diplomatul de 64 de ani ocupă funcția de șef al departamentului pentru relațiile cu subiecții federali, Parlamentul și uniunile obștești ale Ministerului de Externe.

Noul ambasador posedă trei limbi străine – franceza, engleza și bulgara. Între 1988-1993, el a fost atașatul Ambasadei URSS pe domeniul culturii, iar apoi al Rusiei și al Bulgariei. Între 1996 și 2000, a activat în calitate de consilier al Ambasadei Rusiei în Franța. În anii 2000-2003, a fost vicedirector pe relațiile culturale în cadrul UNESCO. Din 2003 până în 2008, a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democratică Congo.

Farit Muhametşin în vârstă de 71 de ani își încheie activitatea sa în Republica Moldova, după ce a preluat funcția de ambasador al Rusiei la Chișinău la 5 aprilie 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...