Au răpit un bărbat și l-au impus să-și sape groapa; Cinci indivizi din Bălţi, condamnați la ani grei de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci bărbați din Bălţi au fost condamnaţi în total la 64 de ani şi 6 luni închisoare pentru răpirea unei persoane, vătămarea intenţionată gravă a integrității corporale și tâlhărie.

Potrivit procuraturii generale, în seara zilei de 19 decembrie 2016, aflându-se într-un local din municipiul Bălți, inculpații l-au lovit crunt pe un bărbat, după care l-au răpit, l-au urcat în portbagajul automobilului și l-au transportat la domiciliul mamei unuia dintre agresori, cu care victima a concubinat o vreme. Ulterior, inculpaţii l-au impus pe bărbat să-și ceară scuze de la femeie pentru neplăcerile pe care acesta i le-ar fi creat în trecut.

La refuzul bărbatului, agresorii l-au urcat iarăși în portbagaj și l-au transportat la cimitirul orășenesc. Acolo, bărbaţii au scos victima din mașină, au bătut-o, i-au sustras hainele și banii, după care, amenințând-o cu o armă de foc, au impus-o să-și sape groapa. Într-un moment de neatenție, bărbatul a reușit să fugă, cerând ajutor de la angajații unei benzinării din apropiere.

Potrivit concluziei medico-legale, în rezultatul loviturilor primite, victima a suferit traumă toraco-abdominală cu multiple echimoze şi excoriaţii ale corpului, fracturi a coastelor, ruptură de intestine, care sunt periculoase pentru viaţă şi sănătate şi se califică ca vătămări corporale grave a integrităţii corporale.

Inculpaţii au primit 15, 14, 13, 12 şi, respectiv, 10 ani şi 6 luni închisoare, după ce Procuratura municipiului Bălţi le-a demonstrat vinovăția.

Sentinţa este cu drept de atac în condițiile legii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...