O țigară nestinsă i-a luat viața unui bărbat din Cahul. O femeie din capitală, internată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie a ajuns la spital, iar un bărbat a decedat după ce în locuințele în care trăiau au izbucnit incendii. În cazul bărbatului decedat, incendiul ar fi izbucnit de la o țigară nestinsă. De la începutul anului 2017 în Republica Moldova au avut loc 1.600 de incendii în care au decedat 82 de persoane.

Primul caz a avut loc ieri într-un apartament de pe strada Armenească nr.30 din capitală. Incendiul s-a produs la balconul unei locuințe de la etajul trei. La ora 13:33 pompierii au fost alertați pentru a interveni la fața locului. Ajunși salvatorii au reușit localizarea arderii fără ca focul să obțină răspândire.

În urma incendiului a fost afectat balconul și parțial o încăpere, iar o femeie în vârstă de 87 ani a fost transportată la spital în stare de șoc cu intoxicație ușoară.

Circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite ulterior.

Un alt incendiu în care a avut de suferit un bărbat a avut loc în localitatea Spicoasa, raionul Cahul. Aici proprietarul în vârstă de 58 de ani a decedat, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Arderea a afectat doar lenjeria de pat, iar bărbatul a fost găsit de săteni la podea. Toate circumstanțele acestui caz sunt investigate, o versiune inițială înaintă de specialiștii IGSU este imprudența în timpul fumatului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează că nerespectarea regulilor antiincendiare poate provoca incendii cu urmări fatale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...