/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Kommersant: Din cauza înrăutățirii relațiilor, Rusia urmează să delege un nou ambasador în Moldova

missing
26 decembrie 2017, ora 08:49

Vasnetsov a absolvit MGIMO în 1975, iar în 1984 – Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe. Diplomatul cunoaște limbele franceză, engleză și bulgară. Din 1988 până în 1993, Vasnetsov a servit ca atașat cultural la Ambasada Sovietică, apoi al Rusia în Bulgaria, iar între 1996 și 2000 a fost consilier al Ambasadei Rusiei în Franța. Din 2000 până în 2003, diplomatul a fost director adjunct al departamentului pentru relații culturale și afaceri UNESCO, iar în perioada 2003-2008 a fost ambasadorul Rusiei în Republica Democrată Congo. În 2009, Vasnețov a devenit șef adjunct al departamentului de relații cu subiecții federației, parlamentului și asociațiilor obștești ale Ministerului de Externe. Din 2011, a condus această unitate.

Actualul ambasador al Rusiei în Moldova, Farit Mukhametshin, a deținut acest post din aprilie 2012. La sfârșitul lunii ianuarie, el va împlini 71 de ani, cifră care depășește limita de vârstă pentru serviciul public rus. Vasnețov are 64 de ani.

Reamintim că, în luna mai, guvernul moldovean a decis să expulzeze cinci angajați ai ambasadei ruse de la Chișinău, inclusiv atașatul militar. Vara, vicepremierul Dmitri Rogozin, care ocupă postul de co-președinte al comisiei interguvernamentale ruso-moldovene pentru cooperare comercială și economică și reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, a fost declarat persona non grata la Chișinău.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat recent că PDM pregătește o propunere de retragere din CSI. Surse din cadrul partidului au confirmat aceste planuri, menționând că retragerea din CSI poate “servi ca un semnal bun partenerilor externi – UE și SUA”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram