Aventurile lui Moș Crăciun în noaptea dintre ani. În România Moșul a călcat pe greblă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O hartă din 1955 prezintă toate activităţile pe care le face Moş Crăciun pe parcursul drumului din noaptea dintre ani. Astfel, aflăm că Moşul are o mulţime de activităţi interesante şi distractive.

Conform National Geographic, harta a fost denumită „O hartă a dorinţelor bune de Crăciun” şi a fost realizată în 1955 de către General Drafting Company. „Este un clasic”, susţine Stephen Hornsby, profesor de geografie din Maine.

Harta a fost realizată în perioada în care SUA se bucura de o economie înfloritorare. Hornsby afirmă că harta scoate în evidenţă încrederea americanilor de la amplasarea în centru a SUA, până la Moş Crăciun într-o decapotabilă. „Reflectă siguranţa resimţită de americani în 1950”, a adăugat Hornsby.

În orice parte a hărţii priveşti, Moş Crăciun pare să se bucure de fiecare moment, stă în mâini pe vârful Turnului Eiffel şi se pregăteşte să sară de pe piramidele din Egipt.

În drumul lui pare să fi întâmpinat şi „greutăţi”, în România, aşa cum se poate vedea în imaginea de mai jos, Moş Crăciun a fost lovit de o greblă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...