Poliția de frontieră, siteza săptămânii: 166 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 89 de evenimente, cu documentarea a 93 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Potrivit poliției de frontieră, în decursul săptămânii trecute a fost înregistrat o trecere ilegală a frontierei de stat, 15 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova

Mai mult, șase documente falsificate au fost depistate la controlul de frontieră, iar 30 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor. Alți 38 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere.

Totodată, două contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri au fost întocmite iar o persoană a fost cercetată contravențional pentru abatere de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 47 de cetăţeni străini, dar și 166 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, în Federația Rusă nu a fost autorizată intrarea la 12 cetățeni RM, în Uniunea Europeană la un conațional. Câte un moldovean au deportați din UE și Rusia.

Potrivit statisticilor, 101 procese verbale înscrise au fost întocmite, cu aplicarea amenzilor în sumă de 153.650 lei și încasarea amenzilor de 55.600 lei

În perioada 18 – 24 decembrie curent, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 319.768 traversări, dintre care un număr de 166.858 treceri pe sensul de intrare în R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 80.419 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 40.297 traversări.

În ultimele 24 de ore, cele mai solicitate puncte de trecere au fost: ptf Leușeni – 11.901 traversări persoane, ptf Otaci – 8.400 traversări persoane, ptf Aeroportul Internațional Chișinău – 7.468 traversări persoane, ptf Sculeni – 5.791 traversări persoane, ptf Criva – 4.165 traversări persoane, ptf Cahul – 3.284 traversări persoane și ptf Giurgiulești-Galați – 3.090 traversări persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...