Pentru cei care vor să trimită un gând frumos celor dragi; Mesaje, urări, felicitări şi sms-uri pentru familie, prieteni, cei dragi, apropiaţi şi colegi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mesajele, urările şi felicitările sunt un motiv de bucurie, mai ales de sărbătoarea Crăciunului şi a Anului Nou, însă pentru mulţi reprezintă o mare provocare.

Pentru cei care vor să trimită un gând frumos celor dragi, dar au rămas în pană de idei, există mesaje „universale” vechi care s-au păstrat odată cu trecerea anilor şi care sigur îi va pe cei apropiaţi. Mai jos găseşti câteva dintre acestea.

„Moşul vine cam tiptil, niciodată nu-l simţim, dar de fiecare dată, lasă-n fiecare poartă fericire, bucurie, sănătate pe vecie! Crăciun Fericit!”

„Cu ocazia sărbătorilor de iarnă îţi doresc multă sănătate, fericire şi numai împliniri să-ţi aducă noul an!”

„Fie ca spiritul Crăciunului să îţi mângâie sufletul, să îţi aducă bucurii şi prosperitate, fericire şi noroc, cadouri sub brad şi oameni dragi aproape!”

„Fie ca spiritul blând al Sfintelor Sărbători să ningă asupra voastră doar bucurie, prosperitate, veselie şi sănătate în anul ce vine! Sărbători Fericite! La Mulţi Ani!”

„Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat!”

„Vă doresc ca sărbătorile de iarnă să vă aducă sănătate şi fericire, împlinirea tuturor dorinţelor şi sănătate celor dragi. La mulţi ani!”

„Să ai un Crăciun ca un adevarat copil, cu Moş, cu miros de brad şi mere îmbujorate! Să ai un Crăciun curat, sărutat de fulgi de nea!”

„Sărbătorile când vin,
Să vă fie coşul plin,
Să aveţi pe săturate,
Casa plină, sănătate,
Punga să geamă de bani,
Mult noroc şi La multi ani!”

„Gânduri bune fug spre tine, sănatate şi mult bine! Sărbători Fericite şi un Crăciun de poveste!”

„Bucuria Crăciunului să ţină până în zori şi un cor de crăciuniţe să-ţi cânte de Sărbători!”

„Să ai parte de cele mai fericite sărbători din viaţa ta! Te îmbrăţişez şi îţi transmit cu toata dragostea gândurile mele cele mai frumoase de Crăciun.”

„Pe la colţuri unii spun, Că există Moş Crăciun. Că i-aţi scris şi c-o să vină, Să vă aducă în pumni lumină! Lângă brad şi lângă foc, Să vă aducă mult noroc!”

„Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat”.

„Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte, căldura şi armonie în suflet. Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!”

„Bună ziua, eu sunt Moşu, Cel cu nasu un pic cam roşu. Şi-am venit prin telefon, nu pe uşă sau pe horn cu urări de fericire, sănatate şi iubire! Crăciun Fericit!”

„Se zvoneşte că pe seară, cineva o să apară, pe furiş pe la balcon, pe fereastră sau pe horn, vine, vine Moş Crăciun să-ţi vestească un an bun!”

„Miros de brad, parfum de flori, bat în ferestre urători, clipesc pe cer mii de culori, fiţi fericiţi de sărbatori, acum şi în anii următori, dragi părinţi!”

„Fie ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranţă şi iubire. Moşul să vă aducă cele mai dorite şi neaşteptate cadouri vouă şi celor apropiaţi.”

„Din lumina Sărbătoririi Naşterii Domnului şi din speranţă ce însoteşte Noul An, gânduri bune şi urări de sănătate, împliniri şi bucurii tuturor!”

„Crăciun plin de bucurii, căldură şi imaginaţie”.

„Un bătrânel cu chipul drag v-a călcat al casei prag. Să nu jigniţi , e Moş Crăciun şi vă aduce un an mai bun. Crăciun Fericit!”

„Moş Crăciun bate la uşă, scoate mâna din mănuşa şi vă dă din palma lui darurile cerului, lângă brad şi langî foc să vă umple de noroc. Crăciun fericit!”

„Când eram mică, îmi doream cele mai frumoase daruri de la Moş Crăciun. Acum ştiu ca cele mai importante cadouri nu stau împachetate frumos sub brad, ci sunteţi voi. Sărbători fericite! Vă îmbraţişez cu drag.”

Într-o eră a felicitărilor virtuale şi SMS-urilor, felicitările clasice par pentru unii ceva învechit, pentru alţii reprezintă însă amintirea clipelor copilăriei.

Prima felicitare de Crăciun s-a vândut la Londra, în 1843, după apariţia timbrului poştal. Imaginea înfăţişa trei generaţii ale unei familii care ţineau un toast pentru destinatarul felicitării. Pe felicitare apărea mesajul Happy „Christmas” (Crăciun Fericit).

Englezii conservatori au fost scandalizaţi de apariţia în imagine, alături de paharul cu vin, a unui copil, însă oamenii de rând au fost cuceriţi pe loc, astfel că 2050 de felicitări au fost tipărite şi vândute în acel an pentru un şiling bucata.

S-au răspândit rapid în toată lumea. În perioada interbelică, în România, trimiterea unei felicitări era un fapt obişnuit. Cele mai multe erau trimisă, însă, de Familia Regală şi artistocraţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...