/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Israelul își va anunța oficial retragerea din UNESCO înainte de sfârșitul anului

missing
25 decembrie 2017, ora 06:45

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a menţionat că scrisoarea de notificare a retragerii urmează să fie remisă noii secretare generale a UNESCO, Audrey Azoulay, înainte de venirea lui 2018.

Netanyahu a anunţat deja în octombrie că ţara sa se va retrage din UNESCO, în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din această organizaţie pe care o acuză că are poziţii antiisraeliene.

Retragerea Israelului din UNESCO „este necesară având în vederea atitudinea părtinitoare, unilaterală şi absurdă a acesteia faţă de Israel şi totodată pe fondul poziţiei ferme a SUA la ONU, pe care o salutăm”, a declarat Netanyahu în şedinţa de cabinet săptămânală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram