Moldovenii, așteptați la studii în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tinerii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile în instituţiile de învăţământ din România vor putea depune dosarele, în perioada 17 – 31 iulie curent, la sediile misiunilor diplomatice ale României din Chişinău, Cahul şi Bălţi.

România oferă și în acest an 5.000 de burse pentru tinerii din Republica Moldova.

Din numărul total de burse oferite de statul român, 1500 de locuri au fost alocate elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu.

Cetățenilor moldoveni le sunt repartizate 2800 locuri pentru studii superioare ciclu I licență, dintre care 500 de locuri sunt oferite pentru deținătorii diplomei de licență obținută în România, iar 320 pentru rezidenții din orașele Bălți și Cahul.

Pentru studii de masterat, pentru cetățenii din Republica Moldova sunt repartizate 550 de locuri, 25 de locuri fiind subvenționate pentru rezidențiat, iar pentru doctorat sunt alocate 125 de locuri, a conformat pentru Independent.md Ludmila Bucur, consultant superior a Direcţie relaţii internaţionale şi integrare europeană.

Bursa lunară oferită de Guvernul român va constitui echivalentul în lei a sumei de 65 de euro pentru licenţă, 75 de euro pentru master şi 85 de euro pentru doctoranzi sau rezidenţi. Totodată, bursierii beneficiază de asistenţă medicală gratuită şi tarif redus la transport.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...