17 proprietăţi miraculoase ale zemii de varză murată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încă din cele mai vechi timpuri zeama de varză a fost foarte apreciată datorită proprietăților sale terapeutice uimitoare, iar bunicii noștri cunoșteau foarte bine proprietățile uimitoare ale acestei licori. Moarea de varză, așa cum mai este cunoscută zeama de varză, este o licoare excelentă pentru detoxifierea și vitaminizarea organismului și nu numai. Iată care sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să bei zeamă de varză:

Citeşte şi: (STUDIU) Beneficiile surprinzătoare ale consumului de lapte cu cacao

Zeama de varză este foarte bogată în fitonutrienţi, aceștia având proprietatea de a lupta împotriva radicalilor liberi care cauzează deteriorarea celulelor.

Zeama de varză stimulează capacitatea organismului de a elimina toxinele acumulate și astfel, de a preveni anumite afecțiuni, cum ar fi cancerul pulmonar, de colon, de stomac și cancerul de prostată.

Zeama de varză conține acid lactic, un detoxifiant foarte eficient al colonului.

Zeama de varză este un puternic agent anti-inflamator și poate preveni și trata artrita și alte boli inflamatorii degenerative.

Zeama de varză face minuni în cazul persoanelor care suferă de astm și bronșită, datorită proprietăților sale de a stimula capacitatea de vindecare a tractului respirator.

Zeama de varză este o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de ulcere gastrice și de diverticuloză și pentru vindecarea problemelor digestive, în general.

Zeama de varză conține suflorafan, o substanță care ucide bacteriile care cauzează apariția ulcerului pepticx (Helicobacter pylori). De asemenea, zeama de varză previne și tratează refluxul gastroesofagian.

Citeşte şi: 7 trucuri surprinzătoare pentru dinţi mai albi şi un zâmbet de milioane

Zeama de varză conține un element foarte important pentru menținerea stării generale de sănătate, aminoacidul glutamină, un aminoacid foarte important pentru sănătatea sistemului digestiv. În plus, zeama de varză conține iod și clor, două elemente foarte importante pentru protejarea sănătății tractului gastro-intestinal.

Zeama de varză stimulează sistemul imunitar și promovează și echilibrează celulele T. De asemenea, sprijină organismul în tratarea alergiilor, datorită unei substanțe numită histidină. Glucozinatii întâlniți în zeama de varză, de asemenea, stimulează sistemul imunitar.

Zeama de varză scade colesterolul și are un efect detoxifiant asupra ficatului. Un studiu japonez a arătat că, oamenii care au consumat zeamă de varză au redus drastic nivelurile colesterolului rău (LDL).

Zeama de varză conține suflorafan, unul dintre cele mai importante substanțe în lupta împotriva cancerului. În plus, zeama de varză este foarte bogată în fier.

Citeşte şi: (STUDIU) 4 lucruri pe care, probabil, nu le ştiai despre miere

Zeama de varză contribuie la încetinirea conversiei carbohidraților în grăsime și astfel, te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Consumul de zeamă de varză îi permite organismului tău să asimileze elementele nutritive mult mai rapid. Timpul de absorbție este redus de la câteva ore, la mai puțin de 15 minute.

Zeama de varză roșie conține cantități mari de acizi grași esențiali Omega3, aceștia având proprietatea de a reduce colesterolul și trigliceridele. Astfel, zeama de varză previne apariția afecțiunilor cardiovasculare și a accidentelor vasculare cerebrale.

Zeama de varză conține cantități foarte mari de magneziu, potasiu, calciu, sodiu și alte elemente nutritive.

Zeama de varză conține vitaminele A, E, C, K și vitamina D. De asemenea, conține aproape toate vitaminele complexului B, inclusiv acid folic.

Femeile care consumă varză murată de cinci ori pe săptămâna prezintă un risc cu 70% mai scăzut de dezvoltare a cancerului la sân.

Citeşte şi: (VIDEO) Desertul biblic care vă scapă de durerile de inimă, herpes şi acnee şi luptă cu cancerul


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...