La Balul Brazilor de Crăciun au fost adunați 41,6 mii de lei

Sursa foto: deschide.md

De la sute până la mii de lei au fost oferiți pentru cei mai frumoși brazi licitați la Balul Brazilor de Crăciun. Cu un total de 41,6 mii de lei, adunați la final, organizatorii evenimentului s-au declarat mulțumiți de rezultat. O parte dintre bani vor fi direcționați participanților, iar cealaltă parte va acoperi costurile de organizare, transmite IPN.

Bătălia cea mare s-a dat pentru bradul brodat „Fir cu Fir”, prețul căruia a început de la 800 de lei și a ajuns la 6500. Autoarea lui, studenta Universitatății Tehnice din Moldova, Zolotaia Cristina, spune că  a brodat bradul cu mult suflet, așa încât anume el să fie cel mai bun. Lucrarea a făcut-o timp de două săptămâni.

Valentin Bostan, cel care a luat premiul mare la ediția de anul trecut, și-a expus lucrarea pe care a numit-o „Regele Brazilor” și care cântărește aproximativ 30 kg, cerând pentru ea 10 mii de lei. Bradul este din lemn de tei și, spune autorul, până a ajunge la forma finală, a lucrat practic neîntrerupt la el timp de șase zile. Lucrarea a fost cumpărată la un preț care îl depășește puțin pe cel inițial.

Un alt brad – „Artificiile”, procurat de un agent economic cu zece mii de lei, a fost realizat prin tehnica point to point, pe sticlă, de studenta Universității Pedagogice, Eugenia Teguța, care participă pentru prima dată în concurs. „Lucrarea pe care am realizat-o a fost inspirată de la artificii pentru că de mică eram fascinată de acest miracol care se întâmplă pe cer. Am lucrat cinci zile și cinci nopți la ea”, a spus tânăra.

Nata Albot, fondatoarea Klumea, a spus că pentru prima dată la licitație au putut participa și doritorii, nu doar oamenii de afaceri sau agenți economici invitați. S-au putut implica toți cei care au procurat bilete.

În cadrul concursului, juriul a desemnat patru câștigători, fiind oferit și premiul „Ales de public”. Învingătorii au primit bani și premii de la sponsori și parteneri.

La Balul Brazilor a avut loc și un târg de Crăciun, cu lucrări create de meșterii autohtoni. Participanții au putut savura un concert de colinde și un recital live al trupei Via Dacă.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.