„Ideea de a aduna daruri în cutiile pentru pantofi le-a venit unor doamne cu inima mare, care pe lângă joburi şi familii proprii, au o deschidere deosebită pentru tot ce e frumos, nobil, compasional. Arina Spătaru, o femeie de afaceri şi o mamă desăvârşită, s-a gândit că nu se cade să se bucure de sărbători doar cu cei mai apropiaţi. Aşa că a creat un grup de iniţiativă pentru a organiza o amplă colectare de daruri pentru copiii mai puţin fericiţi. Toate dulciurile, hăinuţele, creioanele, cariocile, jucăriile şi alte minunăţii, care vor fi adunate de la cei mai receptivi bălţeni, vor fi puse cu grijă în cutii, ambalate în hârtie colorată şi fiecare dintre ele va pleca la destinatarii din Bălţi, Sângerei şi Făleşti”, spun organizatorii.

Potrivit informaţiilor, colectarea darurilor a început deja, iar multe dintre  cutii au fost umplut. Acţiunea de colectare va continua şi astăzi. Astfel, la ora 11:00 va fi organizată o manifestaţie magică într-un local din Bălţi. 

„În cadrul evenimentului vor mai fi colectaţi bani pentru tratamentul lui Dami Grosu, un băieţel special, diagnosticat cu autism, iar doamnele prezente vor avea ocazia să discute despre solidaritatea feminină, implicare şi caritate cu Arina Spătaru, Elena Bordianu,Tatiana Derevici şi psihologul Ina Crasnojon. Surprizele se vor ţine lanţ. Vor fi şi colinde, urături, dansuri, recitaluri”, mai spun organizatorii.

„Magia din cutia pentru pantofi este evenimentul care ar trebui să ne solidarizeze şi să aducă multă bucurie celor mai trişti ca noi”, a declarat Arina Spătaru, preşedintele Platformei DA din Bălţi, lansând invitaţia de a participa la campanie.