03:44:06 29.03.2024
Stiri

Vladimir Putin, supărat pe Donald Trump. Iată motivul

Știri 24.12.2017 09:05 Vizualizări2097 Autor: Ziarul National
Vladimir Putin, supărat pe Donald Trump. Iată motivul sursa: google.ro


Decizia SUA de a livra arme Ucrainei este periculoasă pentru că va încuraja Kievul să folosească forța în conflictul din estul Ucrainei, au declarat sâmbătă oficiali ruși. Statele Unite au anunţat că vor întări ajutorul acordat Ucrainei în domeniul apărării, astfel încât Kievul să poată asigura „suveranitatea” teritoriului său, pe fondul tensiunilor americano-ruse legate de conflictul ucrainean.

Anunţul a fost făcut la 24 de ore după ce Uniunea Europeană a prelungit, la rândul său, pentru şase luni severele sancţiuni economice împotriva Rusiei pentru presupusa implicare în conflictul care devastează estul Ucrainei de peste trei ani şi jumătate.

„Statele Unite au decis să furnizeze Ucrainei capacităţi defensive consolidate (...) pentru a ajuta Ucraina să îşi clădească apărarea pe termen lung, să îşi apere suveranitatea, integritatea teritorială şi să se protejeze împotriva oricărei agresiuni viitoare”, a indicat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.

Livrarea oricăror arme îi încurajează pe cei care susţin conflictul din Ucraina să recurgă la „scenariul de forţă”, a declarat sâmbătă viceministrul rus de externe Grigorii Karasin, citat de agenţia RIA, reacţionând la anunţul Departamentului de Stat.

La rândul său, Franţ Klinţevici, membru al comisiei pentru securitate a camerei legislative superioare de la Moscova, citat de Interfax, a afirmat că Ucraina va considera livrările de arme drept un sprijin în favoarea acţiunilor sale.

„Americanii, de fapt, împing în mod direct forţele ucrainene spre război”, a susţinut Klinţevici, anunţă Agerpres.

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, decizia SUA subminează încă o dată acordul de la Minsk din 2015.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md