Oamenii care trăiesc până la vârsta de 100 de ani au în comun câteva trăsături comportamentale; Vezi care sunt acestea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă îţi doreşti să trăieşti până la 100 de ani ar trebui să fii atent la mai multe aspecte, nu doar alimentaţia. Un studiu realizat asupra locuitorilor unei insulei izolate din Italia, care au vârste de peste 90 de ani, sugerează că aceştia ar putea avea anumite trăsături în comun, precum încăpăţânarea şi flexibilitatea.

În cadrul studiului a fost analizată sănătatea mintală şi fizică a 29 de vârstnici cu vârste cuprinse între 90 şi 101 ani din regiunea Cilento, Italia. Time notează că participanţii au completat un chestionar standard şi au participat la interviuri pe subiecte privind migraţia, evenimentele traumatizante şi credinţa. Membrii tineri ai familiei au fost, de asemenea, intervievaţi cu privire la trăsăturile de personalitate a rudelor lor.

Tinerii au descris persoanele vârstnice ca fiind doritori ai deţinerii controlului, dominanţi şi încăpăţânaţi. Însă în urma interviurilor cu persoanele bătrâne, specialiştii au descoperit şi calităţi ale acestora, precum adaptabilitatea la schimbări. Un bărbat care îşi pierduse recent soţia afirma că se simte mai bine: „Mulţumită fiilor mei, acum mă simt mai bine. Am luptat toată viaţa şi sunt gata pentru orice schimbare. Consider că schimbările conferă savoare vieţii şi te ajută să te dezvolţi”, afirmă bărbatul.

Cercetarea dezvăluie modul în care au învăţat să echilibreze aceste trăsături diferite, susţine dr. Dilip Jeste, din cadrul Şcolii de Medicină din San Diego. „Aceşti oameni au trecut prin depresie, prin migraţii, şi-au pierdut o parte dintre cei dragi. Pentru a putea prospera au fost nevoiţi să accepte şi să se recupereze, să accepte schimbările, dar să lupte şi pentru ceea ce cred”, a declarat Jeste.

Tinerii aveau, de asemenea, trăsături comune, inclusiv pozitivitatea, un simţ dezvoltat al muncii etice, o legătură strânsă cu membrii familiei , religia şi locurile natale. Majoritatea dintre vârstnicii din cadrul studiului erau încă activi, munceau regulat acasă pe terenul pe care îl deţineau. Acesta fapt le-a oferit un scop în viaţă, scrie autorul studiului.

Studiul a mai oferit şi detalii cu privire la starea fizică a locuitorilor din zonă. Concluziile sugerează că deşi starea fizică se deteriora, cea psihică se îmbunătăţea pe parcursul anilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...