(FOTO) S-au pornit la vânătoare, dar poliția le-a stricat planurile; Patru bărbați, stopați la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru cetățeni moldoveni din satul Balatina, raionul Glodeni şi satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru deținerea ilegală a armelor de vânătoare și cartușe. Mai mult, există bănuiala că aceștia ar fi folosit armele cu scop de vânătoare în zona de frontieră.

Potrivit poliţiei de frontieră, în direcția localităților Cobani-Balatina un mijloc de transport, model Volkswagen Caddy, care înainta spre linia de frontieră a fost stopat pentru verificări. Ulterior au fost depistate două arme cu țeavă lisă, „TOZ” calibre 16 mm și „Pietro Berreta Armament” calibre 12 mm, pentru care nici unul din bărbați nu a putut prezenta documente de deținere și chiar actele de port armă. Totodată, în urma extinderii cercetărilor în regiune, s-au găsit și ridicat cinci cartușe de calibre 16 mm, model „Slug 27”.

Persoanele reținute au fost rezervate în declarații, recunoscând doar faptul că urmau să desfășoare activități de vânătoare în zonă.

Al patrulea bărbat a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Olănești. În apropiere, polițiștii de frontieră au stopat o mașină de marcă „Nissan”, fiind identificați doi bărbați. În urma verificărilor, pe bancheta din spate a mașinii a fost observată o armă de vânătoare.

Arma de model „IJ 27M” și două cartușe de calibre 12 mm aparțineau unuia din bărbați, care era în calitate de pasager. Pentru bunurile date persoana nu a putut prezenta documentele necesare. În cadrul audierilor, ambii bărbați au declarat că se aflau la paza stufului din zonă.

În prezent, armele și cartușele au fost transmise la Centrul național de expertize judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor, ulterior cazurile vor fi transmise, după competență, organelor abilitate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...