/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Rusia anunță un acord cu Kievul

Cine sunt judecătorii care s-au pricopsit cu apartamente gratuite sau la jumătate de preț în Chișinău

missing
23 decembrie 2017, ora 09:12

Acum cinci ani, în luna decembrie 2012, Nina Arabadji, actuala judecătoare la Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani), a primit un apartament cu două camere, de peste 70 de metri pătrați, într-un bloc de pe strada Alba Iulia din municipiul Chișinău. La momentul solicitării, familia Ninei Arabadji era formată din două persoane: judecătoarea și fiica sa. Locuința i-a fost acordată în baza unei hotărâri din anul 2004 a Judecătoriei sectorului Centru, pe care Consiliul Municipal s-a văzut nevoit să o execute. Instanța obligase municipalitatea să-i ofere Ninei Arabadji condiții de trai  îmbunătățite.

Peste doi ani, după ce judecătoarea a intrat în posesia apartamentului din sectorul Buiucani, în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2016, apare încă un apartament, cu o suprafață de peste 56 m.p, cu valoarea cadastrală de peste 357 de mii de lei.

Peste un an de când s-a căpătuit cu apartamentul de la Buiucani, numele judecătoarei Nina Arabadji se găsește în lista magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani care au beneficiat de apartamente achiziționate la preț preferențial de la firma EXFACTOR-GRUP. Noul imobil are 82 de m.p și se află în sectorul Botanica al capitalei. Imobilul a fost cumpărat cu suma de peste 29 520 de mii de euro, adică cu 360 de euro m.p, de două ori mai mic decât prețul de pe piața primară a imobilelor.

Întreaga sumă a fost contractată cu doi ani în urmă, iar în acest an trebuia să stingă datoria. În declarația de avere pentru anul trecut, magistrata mai indică o datorie de peste 400 de mii de lei, care urmează să fie achitată până în anul 2023.

Trei apartamente în cinci ani: unul gratuit, altul la preț preferențial

Așadar, în doar cinci ani, magistrata Nina Arabadji a beneficiat de trei apartamente: unul oferit de municipalitate cu titlu gratuit, altul la preț preferențial, iar al treilea la preț de piață. Am solicitat opinia magistratei prin intermediul serviciului de presă al Judecătoriei Chișinău. Aceasta a fost întrebată dacă apartamentul de pe strada Albă Iulia din Chișinău este în posesia ei sau în folosință. De asemenea, judecătoarea Arabadji a mai fost întrebată din ce surse își va stinge datoriile indicate în declarația de avere, dacă termenul scadenței este de doar doi ani. La aceste întrebări nu au fost oferite răspunsuri exacte, ci evazive, făcând trimitere la Legea cu privire la declararea averilor și intereselor personale, dar și a celei cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

Citește continuarea pe Anticorupție.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram