Vano Nadiradze este un georgian în vârstă de 47 de ani, care a imigrat acum câţiva ani în Ucraina, iar în timpul conflictului armat din estul separatist, a fost de partea celor care au apărat integritatea ţării. Pentru aceasta, a fost decorat, a declarat Iulian Rusanovschi. Avocatul susţine că ulterior, georgianul a fost deportat, iar în Ucraina i-a rămas soţia bolnavă, motiv pentru care a vrut să traverseze frontiera.

Avocatul afirmă că deşi legea prevede că arestul preventiv poate fi aplicat doar pentru infracţiuni grave, deosebit de grave şi excepţional de grave, clientul său, acuzat pentru o infracţiune uşoară, a fost plasat după gratii pentru 30 de zile.

În cadrul conferinţei, a intervenit prin Skype soţia lui Nadiradze, care a povestit că soţul ei a fost singura persoană care a ajutat-o în ultimii ani.

În apărarea georgianului reţinut a vorbit şi un deputat ucrainean, care a declarat că în acest caz este vorba despre nişte înţelegeri între oligarhi. 

Precizăm că Judecătoria Edineţ, sediul Briceni, a respins demersul apărării de revocare a măsurii preventive şi a admis solicitarea procurorului de caz de prelungire a mandatului de arestare cu încă 30 de zile. Rusanovschi a declarat că va ataca cu recurs hotărârea. Nici Vladimir Plahotniuc, nici purtătorul de cuvânt al PD nu au răspuns la telefon pentru comentarii.