Grafenul, materialul-minune al secolului XXI. Cercetătorii l-au utilizat la crearea încălţămintei care îmbunătăţeşte performanţele sportive

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grafenul este un material-minune care şi-a arătat proprietăţile uimitoare în diferite experimente, surprinzând savanţii cu abilităţile de superconductivitate şi rezistenţă, scrie Futurism. În prima sa utilizare comercială, cercetătorii au creat încălţăminte de alergat care poate îmbunătăţi performanţele sportive.

Savanţii de la Universitatea din Manchester, împreună cu brand-ul inov-8, vor folosi materialul gros de un singur atom de carbon pentru a crea încălţăminte de alergat care este flexibilă şi mai durabilă decât orice găsit până acum.

„Proiectul nostru unic face ca încălţămintea să fie cu 50% mai rezistentă şi cu 50% mai flexibilă decât cauciucul standard, fără grafen”, a precizat Aravind Vijayaraghavan de la Universitatea din Manchester.

Noua inovaţie mai adaugă un element la posibilităţile (care par infinite) de utilizare a materialului. Aceasta este totuşi prima utilizare comercială, spre deosebire de altele care urmăresc proprietăţile superconductoare sau rezistenţa pentru crearea de echipament militar. Astfel, materialul poate schimba lumea, influenţând o varietate incomensurabilă de domenii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...