16:34:35 28.03.2024
Stiri

EXPERIMENTUL inedit care îți arată că n-ai nevoie de cablu TV

Știri 22.12.2017 20:30 Vizualizări2077 Autor: Ziarul National


EXPERIMENTUL inedit care îți arată că n-ai nevoie de cablu TV sursa: google.ro

Am mai bine de cinci ani de când am renunțat la cablu TV și, în continuare, multora dintre prietenii mei li se pare ciudat. Există însă o explicație.

În funcție de stilul de viață pe care îl ai și, eventual, de vârstă, s-ar putea să-ți începi ziua cu o ceașcă de cafea în mână, privind știrile de la TV. Acest tabiet absolut banal este adoptat cu brațele deschise de către un număr covârșitor de persoane de pe întregul mapamond.

Trecând peste faptul că odată cu trecerea timpului devine un automatism, vine la pachet cu beneficii reale. Cum altfel ai putea să știi ce se întâmplă în lume? Dacă a fost un atentat terorist peste noapte sau un accident grav afectează calea de acces către locul tău de muncă?

Eu, personal, am ales să evit acest stil de a-ți începe ziua, în același fel în care am hotărât că seara prefer să o închei fără aceleași știri macabre, triste, grave sau încărcate de „energii negative”. Nu vreau să dau startul unor polemici vizavi de faptul că nu este constructiv să fii dezinformat.

Prefer însă să-mi iau știrile în format digital de pe o serie de site-uri în care am încredere, decât să le consum cenzurate și trecute prin zece filtre până să ajungă pe ecranul televizorului.

Este decizia mea și sub nici o formă nu afirm că este cea mai bună. Dacă optezi însă să nu te culci cu gândul la situația geopolitică a frumoasei noastre țărișoare, sunt șanse semnificative să ai parte de un somn mai liniștit. În aceeași măsură, dacă știrile de la prima oră a dimineții nu-ți ajung de pe TV direct în suflet, s-ar putea să ajungi mai puțin nervos la muncă și există șanse mari să-ți micșorezi semnificativ predispoziția pentru ceartă.

Pe lângă știri, calitatea conținutului de la TV este îngrijorătoare într-o proporție covârșitoare

Asta nu înseamnă că în alte țări nu există probleme similare când vine vorba de emisiunile de divertisment. „Dincolo” am însă beneficiul de a nu mă confrunta cu problema de a vedea un serial de 50 de minute în două ore din cauza volumului frustrant de reclame de la Pro TV, Antena 1, Kanal D, Acasă TV, B1 TV, Digi sau orice alte televiziuni au mai apărut de când am renunțat să le mai țin evidența.

Lista motivelor pentru care am renunțat la cablu este surprinzător de stufoasă, dar mi-am propus ca acest material să fie despre alternativele pe care le-am găsit.

Continuarea AICI!

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md