Norvegia ucide zeci de reni chiar de Crăciun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, zeci de reni vor fi omorâţi în urma unei dispoziţii judecătoreşti dată în Norvegia în vederea conservării păşunilor, informează The Telegraph.

Curtea Supremă a notat într-un comunicat că a declarat ”validă” cererea autorităţilor de a-l obliga pe crescătorul de reni Jovsset Ante Sara, în vârstă de 25 de ani, să îşi reducă turma de 200 de reni la 75 de exemplare.

Păstorul care face parte din comunitatea indigenă Sami, a reuşit până acum de două ori să anuleze un ordin pentru reducerea dimensiunii turmei sale de reni pe motiv că nu şi-ar mai putea asigura existenţa. De asemenea, el a argumentat că o astfel de dispoziţie ar încălca drepturile omului.

Însă Curtea a susţinut dispoziţia autorităţilor potrivit căreia prin reducerea numărului de reni se poate asigura gestionarea durabilă a pământului.

Sara intenţionează să facă apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, notează sursa citată.

La începutul acestei luni, sora sa, Maret Anne Sara, a atras atenţia asupra acestui caz prin atârnarea în faţa clădirii Parlamentului norvegian a unui ansamblu format din 400 de cranii de reni găurite de gloanţe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...