Angajații Curții de Conturi vor avea salarii până la 8.000 de lei, iar președintele va încasa 24.000 de lei

658x0_curtea-de-conturi-a-republicii-moldova-1-e1492693451217

Angajații Curții de Conturi vor avea salarii mai mari, începând cu anul viitor. Parlamentul a adoptat, în lectură finală, un proiect de lege în acest sens.  Lefurile vor crește de trei ori, iar unii angajați vor primi și prime.

Ministerul Finanțelor a precizat că cheltuielile se estimează la 15,6 milioane lei anual, bani prevăzuți în proiectul Legii bugetului pentru anul 2018, scrie bizlaw.

În același timp, personalul cu atribuții de audit public și personalul de specialitate va încasa lunar prime de până la 1,5 salarii medii pe economie, adică de 7.950 de lei în acest an. De asemenea, personalul tehnic va primi sporuri de până la 0,8 la sută din salariu mediu pe economie, adică până la 4.240 lei.

Totodată, au fost stabilite și salariile de funcție ale conducerii Curții de Conturi. Astfel, președintele va încasa 4,5 salarii medii pe economie, ceea ce înseamnă aproape 24 de mii de lei, iar vicepreședintele – 4,3 salarii medii pe economie. Membrii Curții de Conturi vor fi remunerați cu câte 4,2 salarii medii pe economie, ceea ce reprezintă, în acest an, 22,3 mii de lei.

Autorii au motivat că primele vor fi acordate lunar pentru controlul formării, administrării și întrebuințării resurselor financiare publice și administrării patrimoniului public.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente