Valeriu Ghileţchi este noul vicepreşedinte al Partlamentului, votat la limită

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul grupului parlamentar Popular-European, Valeriu Ghileţchi, este noul vicepreşedinte al Parlamentului. Asta după ce, cu câteva minute înainte, 55 de deputaţi au votat pentru demisia lui Iurie Leancă din această funcţie. Pentru numirea lui Ghileţchi au votat 51 de deputaţi, la limită.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a ţinut să-i mulţumească lui Iurie Leancă pentru activitatea pe care a avut-o în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului şi i-a urat succes în noua funcţie pe care urmează să o ocupe în cadrul Guvernului. Ulterior, acesta a propus numirea lui Valeriu Ghileţchi în funcţia vacantă, menţionând că a făcut propunerea după „consultările cu fracţiunile parlamentare”.

Vedeţi şi: Iurie Leancă a renunţat la funcţia de vicepreşedinte de Parlament. Când va fi numit un alt vicespeaker

Pentru numirea lui Valeriu Ghileţchi a votat un număr de 51 de deputaţi, la limită. Astfel, liberal-democratul Tudor Deliu a cerut renumărarea votului în sectorul 3, în care stau liberalii, liberal-democraţii şi popular-europenii. Candu însă nu a permis, menţionând că ar urma mai întâi anulat votul dat anterior.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...