Reacția lui Ilan Shor referitor la publicarea celui de-al doilea raport KROLL. „Raportul nu identifică nici beneficiarii reali, nici urmele banilor”

ilanshor

Ilan Shor a reacționat în legătură cu publicarea informațiilor din cel de-al doilea raport realizate de KROLL. Astfel, avocații lui Ilan Shor au depus cerere de chemare în judecată a companiei Kroll, la Curtea Supremă din Londra.  

În declarație, Ilan Shor specifică faptul că, „rezultatele“ prezentate de KROLL nu comunică absolut nimic nou:

1. Practic toate informațiile despre care KROLL vorbește au fost deja aduse la cunoștința anchetei de către mine. Inclusiv faptul că băncile și companiile mele au fost folosite în calitate de instrumente. KROLL a constatat doar, traducând în limba engleză, informațiile cunoscute deja. „Raportul” nu identifică nici beneficiarii reali, nici urmele banilor. În acest sens, apare o întrebare evidentă: pentru ce e nevoie de plătit unei companii dubioase milioane de dolari pentru informații care nu oferă nimic nou și cine va răspunde pentru asta?

2. Un raport atât de steril din punctul de vedere al informațiilor noi și menționarea persistentă a numelui unei singure persoane, care de fapt cooperează activ cu ancheta și a fost primul care a subliniat componenta de corupție în acest caz, ne determină să facem o singură concluzie: scopul beneficiarilor reali ai acestei „investigații” și al angajatorilor companiei KROLL nu este în niciun caz dezvăluirea adevărului. Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor“ și, în același timp, să se răzbune pentru adevărul dezvăluit. Este suficient să amintim faptul că angajatorul KROLL a fost guvernul controlat de Filat. De fapt, Kroll continuă să execute ordinul principalilor beneficiari ai fondurilor sustrase, și face acest lucru pe banii publici. În opinia mea, organele de drept demult ar fi trebuit să atragă atenție asupra acestui fapt.

3. În ceea ce privește declarația Maiei Sandu: Doamna Sandu a început să simță brusc o antipatie puternică față de persoana mea din momentul în care fiecare dintre noi a început să conducă partide politice. În perioada când Sandu era membru al PLDM și al echipei guvernamentale a lui Filat, nu îi eram deloc antipatic. Mai mult decât atât, am fi putut deveni colegi! Vreau să aduc sincere mulțumiri Maiei Sandu pentru votul în susținerea acordării garanțiilor de stat la cererea Băncii Naționale. Acest vot a ajutat deponenții și a prevenit o criză financiară. Deși acum îi pare rău de fapta ei, Maia Sandu a făcut o treabă bună atunci când a ridicat mâna și a votat.

4. În ceea ce privește calitatea „investigației” și a reputației profesionale a companiei KROLL. După o simplă analiză a informațiilor disponibile public despre experiența companiei Kroll în domeniul „investigațiilor“ și scandalurilor legate de această companie, putem face o concluzie certă – specialitatea de bază a acestei „firme“ este să denigreze la comandă persoane sau structuri întregi. Compania KROLL a fost acuzată în mod repetat de colectarea ilegală de informații, șantaj, manipularea datelor și investigații la comandă cu rezultate convenite din timp. Numeroasele indicii sugerează că personal sunt vizat de exact acest tip de comandă. În acest sens, declar în mod oficial că nu am de gând să tolerez în continuare insinuările și abuzurile din partea companiei „ucigașe” Kroll. Vreau să vă aduc la cunoștință faptul că avocații mei au depus cerere de chemare în judecată a companiei KROLL la Curtea Supremă din Londra. Sunt convins că vom reuși să demascăm adevărata activitate a companiei KROLL și să obținem dreptate în această instanță oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente