14:54:13 25.04.2024
Stiri

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Cunosc câțiva miniștri propuși și eu cred că mulți sunt foarte capabili și au demonstrat în trecut că au experiență și cunoștințe”

Politică 22.12.2017 15:48 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA la Chișinău: „Cunosc câțiva miniștri propuși și eu cred că mulți sunt foarte capabili și au demonstrat în trecut că au experiență și cunoștințe”


Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit, consideră că noii miniștrii propuși în Guvernul Filip sunt profesioniști, capabili și speră că aceștia își vor aduce aportul în ceea ce privește realizarea reformelor necesare statului.

„Eu am înțeles că trebuie să existe o schimbare, că trebuie să se creeze un cabinet tehnocrat care poate lucra fără influență politică, care poate să se concentreze pe toate chestiunile importante care există acum în R. Moldova”, a declarat Ambasadorul în cadrul unei emisiuni televizate.

De asemenea, diplomatul american a precizat că îi știe pe câțiva miniștri propuși de democratul Vlad Plahotniuc. „Îi cunosc pe câțiva miniștri care au fost propuși și eu cred că mulți sunt foarte capabili și au demonstrat în trecut că au experiență și cunoștințe. Eu sper că, în continuare, cu acest Guvern nou, vom avea succese și reforme. Am așteptat foarte mult timp. Vreau să spun că trebuie foarte curând să vedem reforme necesare”, a explicat sursa citată.

James D. Pettit s-a referit și la reformele care au fost realizate până acum și care urmează să fie implementate de acest Guvern remaniat. „Anul trecut am avut destul de multe reforme aprobate. Guvernul și Parlamentul au reușit să facă foarte mult. În acest an am văzut relativ puțin în domeniul de reforme și noi, partenerii de dezvoltare, suntem dezamăgiți și eu cred că și majoritatea cetățenilor sunt dezamăgiți. Eu sper că atunci când o să intrăm într-un an nou, această situație se va schimba. Mult depinde de voința politică”, a subliniat Ambasadorul SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md