Detenţie pe viaţă pentru un român care a omorât o fată în Germania; Riscă aceeași pedeapsă în Austria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean român este judecat în Germania pentru uciderea unei tinere în vârstă de 27 de ani în anul 2016. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă de o instanță germană, iar procurorii austrieci solicită aceeași pedeapsă pentru o faptă similară comisă de acelaş individ în 2014.

Potrivit presei locale, românul Cătălin care este şofer de camion a mărturisit că în cursul unui proces desfăşurat în Freiburg (sud-vestul Germaniei) este acuzat de uciderea unei tinere în vârstă de 27 de ani, Carolin în orășelul Endigen, situat în landul german Baden-Württemberg. Tânăra a fost lovită cu o sticlă în cap în timp ce făcea jogging, în noiembrie 2016.

Românul în vârstă de 40 de ani susţine că nu a avut nicio motivaţie sexuală în comiterea crimei, precizând că era deprimat şi beat în acel moment. Procurorii au declarat că tânăra a fost violată înainte de a fi omorâtă într-o zonă împădurită situată la periferia orăşelului Endingen.

Instanța din Freiburg a decis vineri condamnarea la închisoare pe viață a românului, informează Deutsche Welle.

Românul este inculpat în Austria pentru o faptă similară. Bărbatul este acuzat că a omorât o studentă franceză în vârstă de 20 de ani, în orășelul austriac Kufstein, în ianuarie 2014. Autorităţile austriece solicită extrădarea românului din Germania pentru a fi judecat în Austria. Procurorii austrieci cer tot închisoare pe viață pentru român, potrivit revistei Stern.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...