Leancă: Decizia mea de a invita în 2014 compania Kroll este absolut justificată. Ne va apropia de momentul în care vom afla adevărul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă, se arată convins că sinteza companiei Kroll, dar în mod special raportul integral care urmează să fie prezentat de către compania Kroll instituţiilor de drept din Republica Moldova în luna ianuarie, „justifică pe deplin” decizia sa în calitate de prim-ministru din 2014, de „a invita această companie prestigioasă pentru a investiga frauda bancară, pentru a afla numele acelor care au devalizat băncile şi pentru a ne ajuta să recuperăm banii care au fost scoşi din Republica Moldova”. De altă parte, acesta este convins că „această activitate extrem de migăloasă, detaliată şi extrem de necesară pe care a efectuat-o compania Kroll, ne va apropia de momentul în care vom afla adevărul”.

„Vreau să constat, cu regret, că şi de data aceasta, ca şi pe parcursul ultimilor trei ani, tot felul de prieteni şi neprieteni, critici, mari specialişti în domeniul bancar, s-au lansat în tot felul de speculaţii şi manipulări, obiectivul fiind acelaşi, de a deturna situaţia reală, de a distorsiona realităţile şi de a veni cu tot felul de minciuni şi a polua spaţiul public. Începând cu motivele eliberării garanţiei, care au fost efectele, acum văd că s-au lansat în tot felul de speculaţii că s-a furat miliardul din garanţia emisă”, a spus Iurie Leancă într-o declaraţie făcută pentru presă în timpul şedinţei de astăzi a Parlamentului.

Vedeţi şi: BNM a publicat o „sinteză detaliată” a investigației Kroll privind furtul miliardului: „Grupul Shor”, principalul actor implicat în fraudă

Potrivit lui, cei care îi aduc învinuiri, „nici nu se obosesc să se uite măcar, când a fost emisă garanţia şi când au fost puse efectele acestei garanţii în acţiune”. „Cei care vor să înţeleagă, să cunoască exact motivul, să se uite că această garanţie nu are alternative, iar obiectivul a fost să salvăm banii cetăţenilor”, a mai menţionat Leancă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...