Ronaldo nu ia toate premiile: Englezii l-au desemnat jucătorul anului pe Messi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur şi FIFA Best Award, dar a fost învins de marele său rival Lionel Messi în tradiţionala anchetă anuală a englezilor de la The Guardian.

Messi a fost desemnat jucătorul anului 2017, pe baza voturilor celor 169 de experţi invitaţi să-şi exprime părerea. Diferenţa faţă de Ronaldo a fost una mică, iar argentinianul şi-a recâştigat primul loc în clasamentul celor mai buni fotbalişti ai lumii, poziţie pe care i-o cedase portughezului anul trecut.

Jurnaliştii britanici remarcă faptul că starul Barcelonei a marcat doar patru goluri şi nu a oferit vreo pasă decisivă, în cele şapte meciuri jucate pentru Argentina în 2017, însă trei dintre goluri au venit în partida cu Ecuador, decisivă pentru calificarea Argentinei la Cupa Mondială. „Pumele” au revenit după ce au fost conduse şi s-au impus cu 3-1, un succes care a asigurat prezenţa vicecampioanei mondiale la turneul final din Rusia.

Însă nu doar modul în care fotbalistul de 30 de ani şi-a tras efectiv naţionala după el la Mondiale a contat în votul experţilor aleşi de The Guardian, ci şi cifrele extraordinare ale lui Messi. În 2017, sud-americanul l-a depăşit clar pe Ronaldo atât la numărul de goluri, cât şi la cel al paselor decisive, chiar dacă a câştigat un singur trofeu, Cupa Spaniei.

Pentru Ronaldo, titlul în Spania, al doilea succes consecutiv în Liga Campionilor şi victoria de la Mondialul cluburilor nu au fost suficiente ca să termine pe prima poziţie.

Podiumul a fost completat de brazilianul Neymar, cel care, vara trecută, a devenit cel mai scump jucător din istorie, după ce Paris St. Germain a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro.

Şi celălalt transfer important al parizienilor, Kylian Mbappe, a avut un an remarcabil. După ce a terminat pe locul 7 în clasamentul Balonului de Aur (cel mai tânăr jucător care se clasează în Top 10 în ancheta France Football), fostul atacant al lui AS Monaco este pe 8 în ierarhia realizată de The Guardian.

Surprinde clasarea lui Gianluigi Buffon abia pe locul 16, în condiţiile în care la Balonul de Aur, portarul lui Juventus a terminat pe poziţia a patra.

Belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City), englezul Harry Kane (Tottenham), croatul Luka Modric (Real Madrid), polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), germanul Toni Kroos (Real Madrid) şi belgianul Eden Hazard (Chelsea) au completat, în această ordine, Top 10 în ancheta The Guardian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...