Topul celor mai buni marcatori din istorie în El Clasico Real – Barca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dintre cei 12 jucători care au marcat de cel puţin opt ori în El Clasico, în La Liga, nouă vin de la Real Madrid şi doar trei de la FC Barcelona. Catalanii dau, însă, liderul acestui clasament, pe Lionel Messi.

Argentinianul a marcat de 16 ori în cele 22 de meciuri disputate contra marii rivale în campionat. O medie de 0,727 goluri pe partidă împotriva celor de la Real Madrid.

Starul echipei lui Ernesto Valverde este urmat de un compatriot, Alfredo Di Stefano, cel care a făcut istorie în tricoul madrilenilor şi care a punctat de 14 ori contra Barcelonei în La Liga, în 20 de meciuri.

Podiumul este completat de Cesar. Fostul golgheter all-time al formaţiei blaugrana are 12 goluri în 24 de apariţii în El Clasico.

Raul (11 goluri în 31 de meciuri), Francisco Gento (10/31), Ferenc Puskas (9/11), Santillana (9/28), Jaime Lazcano (8/9), Hugo Sanchez (8/13), Cristiano Ronaldo (8/16) şi Juanito (8/17) sunt ceilalţi jucători de la Real Madri care au marcat cel puţin 8 goluri în marele duel al Spaniei.

De cealaltă parte, Estanislau Basora a mai reuşit această performanţă pentru catalani, în afară de Messi şi Cesar. Are 8 goluri în 15 dueluri cu Real Madrid.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...