/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Leancă comentează decizia lui Dodon de a respinge candidaturile noilor miniștri: „Lipsă totală de respect față de Constituție”

22 decembrie 2017, ora 13:25

„Nimic nou sub soare. Poziția lui este cunoscută. Are dreptul să refuze perima propunere a Guvernului, sper că la a doua se va conforma Constituției”, a spus Iurie Leancă. Acesta susține că există deja un precedent în acest sens, iar dacă președintele va refuza și a doua oară, se va purcede la scenariul de data trecută, atunci când Dodon a refuzat să îl investească în funcție pe Eugen Sturza, ministrul Apărării.

Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că Dodon a menționat că unele persoane propuse în noul cabinet de miniștri au fost implicați în frauda bancară, Leancă a spus că decizia pe care a luat-o atunci când a semnat garanțiile de stat a fost unica posibilă.

„Lui și celorlalți critici le-aș sugera să se uite în curtea proprie, în mod special când vorbesc de integritate și anumite decizii. Decizia pe care am luat-o pentru emiterea garanției a fost unica posibilă. Experiența mondială vorbește că în asemena situații, tot ce poate face Guvernului este să emită această garanție pentru a salva sistemul bancar și depunerile bănești”, a spus Leancă.

Menționăm că Iurie Leancă a fost propus pentru funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram