14:40:43 25.04.2024
Stiri

Fostul consilier al lui Băsescu, despre REMANIERILE din Guvern: „E un semnal că există DESCHIDERE și perspective pentru o guvernare comună”

Politică 22.12.2017 13:00 Vizualizări1475 Autor: Ziarul National
Fostul consilier al lui Băsescu, despre REMANIERILE din Guvern: „E un semnal că există DESCHIDERE și perspective pentru o guvernare comună”


Fostul consilier al președintelui Traian Băsescu, Iulian Chifu, consideră că prin remanierile guvernamentale anunțate de liderul PD, Vlad Plahotniuc, în Guvernul Filip vor veni persoane foarte pregătire și profesioniste, fără a ține cont de apartenența lor anterioară. Dincolo de profesionalismul celor care urmează să ocupe fotoliile ministeriale, cei de la PD au dat, de fapt, un semnal clar partidelor de dreapta, în speță Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, crede sursa citată.

„PD și actuala majoritate declarat proeuropeană adună personalități și profesioniști cu vizibilitate publică în domeniile lor. De oriunde. Nu contează trecutul lor – comunist la directorul SIS, PLDM - ist la ministrul Justiției și al Afacerilor Europene sau al Economiei. Contează profesionalismul și ăsta e un semnal extrem de puternic. Ca și cel dat prin reintroducerea în Guvern a lui Chiril Gaburici. Nici un om loial și profesionist nu e lăsat în urmă. Există o recunoaștere și o recuperare a tuturor. Un alt semnal important care dă certitudini și stabilitate relației actualei majorități cu proprii oameni din poziții de prim plan. Muncești, probezi că ești bun, înseamnă că nu rămâi pe drumuri după mandat, ceea ce înseamnă că nu ai de ce să furi, să încerci într-un mandat să-ți rezolvi problemele financiare pe o viață, cu risc maxim, ci reușești să așezi lucrurile la locul potrivit”, scrie Chifu într-un editorial pentru deschide.md.

În același context, Iulian Chifu un alt semnal major al acestor remanieri e și deschiderea celor din PD față de partidele de dreapta, în perspectiva alegerilor parlamentare de anul viitor.

„Nu e de ignorat și celălalt semnal major al remanierii. Deschiderea spre partidele proeuropene. Cu grijă pentru a nu pierde electorat, cu atenție pentru a nu altera o anumită identitate a grupului, actuala majoritate a dat prin remaniere un semnal important, prin intermediul tehnocraților, către viitoarea componentă a opoziției proeuropene din stradă. Că există deschidere și perspective de guvernare comună. A spus-o explicit, dar în an electoral o și probează prin gesturi directe. Va ști opoziția – și aici mă refer la cea matură, PAS și Maia Sandu – să citească, să interpreteze și să răspundă acestui mesaj subliminal?

Firește, că și aici se așteaptă gesturi directe, pe o listă de solicitări comunicată. Dacă actuala majoritate va ști să răspundă unei formule minimale de coabitare și cu opoziția proeuropeană pe liniile susținerii dezideratelor statului R. Moldova, atunci perspectivele sunt mult mai bune decât varianta cea mai probabilă astăzi a unei mari Coaliții PD-PSRM după alegeri. Da, am spus corect, PD-PSRM, nu PSRM-PD”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md