Coreea de Nord avertizează că Washingtonul va regreta profund abordarea faţă de Phenian

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord a criticat, vineri, noua strategie de securitate națională a Statelor Unite, amenințând Washingtonul că va regreta politica beligerantă față de Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

La începutul acestei săptămâni, președintele SUA, Donald Trump, a făcut publică noua strategie de securitate națională, în care a promis să răspundă cu forţă în fața amenințărilor nucleare lansate de Coreea de Nord.

Drept reacţie, Ministerul nord-coreean de Externe a condamnat această abordare şi a precizat că strategia SUA conține „natura criminală a lui Trump”.

„Raportul arată în mod deschis aspirațiile Washingtonului de a ne ataca. Din moment ce SUA și-a stabilit ca obiectiv de politică de securitate distrugerea noastră militară, vom face SUA să regrete amarnic strategia lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agenţia KCNA.

„Comunitatea internațională ar trebui să fie conștientă de schema lui Trump de a declanșa un război nuclear în Peninsula Coreea și ar trebui să își dea seama de intențiile reale ale lui Trump, dincolo de oferta de dialog a Washingtonului. Trump are intenții rele și ridiculizează lumea”, a adăugat oficialul nord-coreean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...