16 militari de rang înalt au fost arestaţi la comanda lui Erdogan

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile din Turcia au ordonat arestarea a 16 militari de rang înalt, dintre care șapte colonei și nouă locotenenți colonei, fiind suspectați că ar avea legătură cu clericul Fethullah Gulen şi cu tentativa eșuată de lovitură de stat din 2016, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Investigația, desfășurată în special în capitala Ankara, dar şi în alte nouă provincii, ancheta ofițerii din forțele turce de jandarmerie, care mențineau securitatea în zonele rurale, potrivit Mediafax.

Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgență după evenimentele din 15 iulie 2016, iar peste 50.000 de persoane au fost arestate, printre care militare şi civili. Guvernul turc susține că lovitura eșuată de stat a fost coordonată de clericul musulman Fethullah Gulen, însă acesta neagă orice acuzație.

Mai mult de atât, 150.000 de funcționari publici, profesori şi militari au fost suspendați din funcție. Acțiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene și organizații pentru drepturile omului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...