„Vine Crăciunul și pace în inimi din ceruri coboară…”. Au fost premiați elevii care au prezentat cele mai bune lucrări

Inaug.expo-IȘN-21.12.17-5

Învingătorii Concursului municipal de artă plastică „Vine Crăciunul și pace în inimi din ceruri coboară…” au fost premiați, joi, 21 decembrie. Concursul aflat la cea de-a VI-a ediție s-a desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2017. 

În cadrul evenimentului au fost înmânate atât diplome deținătorilor locurilor I, II, III și mențiune, cât și cadouri simbolice din partea organizatorilor. Totodată, cu diplome de merit și certificate de colaborare s-au ales și profesorii de artă plastică din cele 30 de instituții participante la concurs.

Inaugurarea a cuprins atât discursuri ale invitaților, organizatorilor, membrilor juriului, cât și un program artistic cu participarea elevilor din cadrul IPLTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din Chișinău. Pentru diversitatea colindelor și cântecelor de Crăciun expuse, participantele s-au ales de asemenea cu diplome de participare și cadouri.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Ana Vivdici, director al Inspectoratului Școlar Național, a menționat în deschiderea evenimentului că e nevoie de consolidarea eforturilor tuturor actorilor interesați în buna dezvoltare a copiilor, prin organizarea diverselor evenimente care să pună în valoare competențele, cunoștințele și talentele elevilor. „Noi suntem pentru parteneriate. Noi în calitate de APC, APL sau orice altă structură reprezentăm, putem și trebuie să ne apropiem cât mai mult de profesori și elevi. Sperăm că cel puțin în 2018 vom reuși să identificăm și sponsori din sectorul privat  în susținerea elevilor talentați și promovarea artei în mediul școlar.” a punctat directorul IȘN.

În discursurile expuse, atât membrii juriului, cât și directorul IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” au recunoscut faptul că toate lucrările prezentate erau deosebite, originale și creative, motiv pentru care le-a fost dificil să facă o selecție a celor mai bune.expo-IȘN-21.12.17-4 expo-IȘN-21.12.17-3 Inaug.expo-IȘN-21.12.17-3 Inaug.expo-IȘN-21.12.17-4 Inaug.expo-IȘN-21.12.17-5

Menționăm că în total, la concurs au participat 319 elevi, fiind îndrumați de 59 de profesori din cadrul a 30 de instituții de învățământ general din capitală. Din ei 180 sunt din treapta primară, 136 din treapta gimnazială și 3 din treapta liceală.

În urma activității juriului, care a ținut cont de categoriile de vârstă ale elevilor, au fost oferite următoarele premii și mențiuni:

Premiul I – a fost obținut de 8 elevi;

Premiul II – a fost obținut de 19 elevi;

Premiul III – a fost obținut de 19 elevi;

Mențiune – a fost obținut de 18 elevi. Inaug.expo-IȘN-21.12.17-6 Inaug.expo-IȘN-21.12.17-7

Expoziţia va fi deschisă publicului larg până la finele lunii ianuarie 2018. Adresa: Chișinău, str. Alecu Russo, 1, et. 11, Inspectoratul Școlar Național.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente