/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ghimpu cere ca raportul Kroll să fie publicat în întregime și în limba română

missing
22 decembrie 2017, ora 10:56

Fracțiunea Partidului Liberal își exprimă nemulțumirea și indignarea pentru faptul că Banca Națională a dat publicității raportul Kroll doar în limba engleză și doar o sinteză. Noi fracțiunea partidului liberal cerem să fie dat publicității raportul în întregime pentru că asta înseamnă cârdășie și bătaie de joc față de cetățeni, de cei care au furat miliardul. Și nu ne puneți pe noi în situație să legăm acest miliard de gâtul guvernării actuale. Vă spun sincer și din tot sufletul, faceți cum trebuie așa încât lumea să-și cunoască eroii săi din perioada furtului miliardului”, a declarat Ghimpu.

Amintim că, joi Banca Națională a publicat o sinteză a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson. Sinteza conține 57 de pagini și dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Documentul are opt capitole care descriu, printre altele, metodologia investigației internaționale, analiza expunerilor băncilor fraudate in perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram