18:43:46 23.04.2024
Stiri

Accident SCUMP în Chișinău: Cât a cerut un inspector de patrulare de la un șofer pentru a se face că nu a observat accidentul

Anticorupție 22.12.2017 10:30 Vizualizări3363 Autor: Ziarul National
Accident SCUMP în Chișinău: Cât a cerut un inspector de patrulare de la un șofer pentru a se face că nu a observat accidentul
Poză simbol


Un inspector al Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a IGP al MAI s-a deplasat, în septembrie 2014, la un accident rutier produs în capitală și a cerut de la şoferul, care se afla în stare de ebrietate, 50 de euro pentru a nu-l trage la răspundere penală.

Totuși, dosarul referitor la accidentul rutier a fost transmis spre examinare altui colaborator de poliție, iar cel care a primit 50 de euro a mai pretins suplimentar de la şofer 1 000 de euro pentru a influenţa colegul de serviciu să nu pornească dosarul penal în acest caz.

Inspectorul a primit acești bani, lucru fixat de ofițerii anticorupție.

Potrivit procurorilor, dosarul pe numele inspectorului a fost trimis în judecată, acesta fiind învinuit de corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale. Deşi procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, poliţistul nu a urmat indicaţiile procurorilor şi nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluţionate. Materialele au fost depistate în cadrul percheziţiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartuşe de vânătoare, păstrate ilegal.

Dacă polițistul va fi recunoscut vinovat, riscă până la 5 ani închisoare și achitarea cheltuielilor judiciare în valoare de 2 886 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md