După aşa-numita „reformă a Guvernului”, Candu anunţă şi reforma Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După aşa-zisa „reformă a Guvernului”, prin care numărul ministerelor a fost redus, iar apoi schimbaţi câţiva miniştri, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, anunţă iniţierea, începând cu ziua de astăzi o pretinsă „reformă a Parlamentului”. Potrivit lui, este vorba de optimizarea de peste 40% a cheltuielilor şi peste 35 de milioane de lei. Candu a mai menţionat că a existat o înţelegere a tuturor fracţiunilor parlamentare prezente la şedinţa Biroului Permanent a Parlamentului.

„După o reforma a Guvernului pe care o considerăm de succes, care s-a realizat prin optimizarea mare, trecerea de la 16 ministere la 9 ministere, următoarea reformă mare ţine de Parlament. Scopul pe care ni-l propunem este ca reforma pe care o iniţiem începând de astăzi să aducă optimizare, eficienţă şi transparenţă în tot ceea ce înseamnă instituţia Parlamentului”, a spus Candu..

Conform lui, potrivit anumitor calcule estimative, „vom face o optimizare a cheltuielilor de personal de peste 40% şi vom face o optimizare de peste 35 de milioane de lei”. „Astăzi am discutat cu colegii din Biroul Permanent şi mă bucur că există o înţelegere din partea tuturor colegilor, indiferent de partide politice şi culori. Toţi am agreat că este nevoie de o astfel de reformă şi mă bucur că începând de astăzi începem, după reforma cu succes a Guvernului, iniţiem şi reforma Parlamentului. Scopul este să transformăm instituţia Parlamentului într-o instituţie până la urmă, mai aproape de cetăţeni”, a mai spus preşedintele Parlamentului.

Totuşi, preşedintele Parlamentului nu a vorbit deocamdată de o reducere a numărului de deputaţi, ci doar de cea a personalului cu circa 40%. La fel, potrivit lui, cheltuielile vor fi optimizate din diferite surse. „Anumite costuri pe care le are Parlamentul şi, în general, o restructurare a lucrurilor. Din ianuarie vom implementa platforma e-Parlament, ceea ce ţine de circulaţia electronică a documentelor, votul electronic şi transmisiunile în direct nu doar a şedinţelor Parlamentului, dar şi a tuturor şedinţelor comisiilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...